Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 8 maart 2019

Interview Internationale Vrouwendag

Voor internationale vrouwendag werden Monique van Zwieten, Elly Brocken en Helga Helders bevraagd over het thema: vrouwen in de politiek.

“Ik denk dat je als vrouw als katalysator kan dienen,” zegt Monique. Samen met haar nummer twee Yvette Vermeulen trokken zij de D66 kar in Son en Breugel. Wegens privé omstandigheden heeft Yvette na de verkiezingen toch andere keuzes moeten maken. Dat betekent niet dat Monique de strijd op geeft. “Vrouwen lukt het om gewoon zichzelf te blijven. Ik geloof niet dat er ook maar één man in de raad zichzelf is. Die zitten alleen maar te kijken wat die andere man gaat doen om hem te kunnen overtreffen. Dat is geen politiek. Buiten de raad om zijn het hele andere mensen.”

Lees het hele artikel in Ons Son en Breugel (klik hier).